Noorderlicht

by Streako & B-Squit

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

about

"A lámpák fényéből kilépő, lassan mozgó, súlyos géptömegből hallatszik fel egy rádió adás. Az éjjeli utcák üresek, így kezdődhet a munka. Hargitai András aka. Banyek öt és fél percben mutatja be a hókotrókkal dolgozók hideg, kietlen világát. Súlyos filterezett chordok, hol tompábban, hol tisztábban válaszolnak egymásnak, melyeket vissza-visszatérő sub-ok és atmoszféra felvételek fűszereznek, előidézve egy visszafogottan epikus és sötét világot, Budapest utcáin.

Németh Kálmán aka. Father Ohmicron, rá jellemző kimértséggel kalauzolja el a hallgatót egy dub-tech szerzeménnyel az év leghidegebb hónapjába. A Ladder Version egy fokozatosan építkező repetitív látomás, melynek esszenciáját az effektek és hangkészlet apró játékai tesznek egésszé. Melankólikus, ám egyben határozott és dinamikus reflektálása a szerzőnek az őt körül vevő környezetre. Nyugodtan adjátok át magatokat neki.

Leel-Össy András aka. Frenemy a válogatáson a lázadó kölyök. Habár privát életében igencsak túl van már ezen a korszakon, illetve nem kis zeneszerzői múlttal rendelkezik. Szerzeményén megakadt a fülünk, ugyanis, az őszinte keveréke a már említett lázadó életstílusnak, viszont mégis hordoz a mű egyfajta elvágyódó, "felsőbb szintre vezető" érzést. Fokozatosan építkező, agresszívabb ütősük játéka, bólogatásra késztető struktúra. Frenemy értelmezése a télre. The melody of Modern Madness.

A megjelenést Deme Marcell és Papp Bance aka. Streako & B-Squit közös szerzeménye zárja. Kellemesre sikeredett zenéjük egy reggel nyugalmát és kiegyensúlyozottságát hordozza magában. Egymásra épülő finom szőnyegek pont annyira úsznak csak be az előtérbe, hogy azok aztán még napokig ismétlődjenek a fülünkben. A Noorderlicht egy szép lezárása a sokak által hidegnek és sötétnek tartott évszaknak. Pozitív hangulatú zenei üzenet, mely hűen támasztja alá, hogy a tél nem csak zord és hideg, hanem bensőséges és meghitt is egyben."

FHL006 - Winter in the city

Artist: Various
Title: Winter in the city
Cat.Nr.: FHL006
Quality: 320 Kbps, mp3
Release date: 2012

Tracklist:

01. Banyek – Hókotrók
02. Father Ohmicron – Ladder version
03. Frenemy – Modern madness
04. Streako & B-Squit – Noorderlicht

credits

released March 1, 2012
Written and produced by Streako & B-Squit.

license

tags

about

Streako Hungary

dj, label owner, electronic music artist.

slow house, future techno & experimental sounds.

booking:
djstreako@gmail.com

contact / help

Contact Streako

Streaming and
Download help

If you like Noorderlicht, you may also like: